хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні публікаціїЄврокубкиОлег Шафаренко: «Перший матч проти «Ріттнера» покаже, на що можемо розраховувати в Континентальному кубку»

16-10-2024 20:56 Josh

Напередодні виїзду на матчі другого раунду Континентального кубка в Італію наставник нашої команди Олег Шафаренко розповів, наскільки готовою в усіх розуміннях є наша команда до протистоянь з італійським «Ріттнером», словенським «Єсеніце» і хорватським «Сісаком» у боротьбі за єдину путівку в наступну стадію турніру. На жаль, без втрат останньої миті не обійшлося, але їх мають компенсувати орендовані з одеського «Шторма» Євген Ратушний і Микита Сидоренко.

– Не зможе нам допомогти в Італії Василь-Юрій Качан, – бере слово пан Шафаренко. – В нашого нападника пошкодження. Таким чином, шанс проявити себе на міжнародній арені отримає 16-річний форвард Артем Кальсін, для якого це буде перший схожий досвід у кар’єрі. Разом з тим, прийняв непросте рішення залишити вдома 16-річного оборонця Дмитра Савчука. Ціна помилки надто висока і від надійності оборонців залежатиме чимало. Одна справа – випускати в дорослій команді молодого нападника і зовсім інша ситуація з оборонцями. При цьому я задоволений тим, як Савчук провів літні збори і розраховую на нього в майбутньому. Він змужніє і обов’язково ще зіграє на міжнародній арені.

– Наскільки ви задоволені готовністю команди, враховуючи, що «Сокіл» після виходу з відпустки зіграв 12 товариських матчів і лише один офіційний, у рамках Кубка України зі «Штормом»?

– Ситуація складна і мені б хотілося, аби команда знаходилася в ліпшому змагальному тонусі. Проте обирати не доводиться. Ми підготувалися так, як це було можливо за цих обставин і не жаліємося. Будемо грати, не дивлячись ні на що.

– Якщо порівнювати нинішню готовність команди з торішньою, коли ви щойно очолили команду після річної паузи, яка команда готова ліпше?

– Сподіваюся, що теперішня. З однією обмовкою: зараз у складі «Сокола» дуже багато молодих гравців, яким бракує досвіду виступів навіть на внутрішній арені. Торік ми мали Сергія Бабинця та Ігоря Слюсаря, які могли компенсувати недоліки в фізичній готовності досвідом. Нині таких хокеїстів, які готові грати в дорослий, зрілий хокей, ще менше. Але будемо здобувати досвід крізь ігри.

– Підсилити команду можуть орендовані хокеїсти. Правда, Євген Ратушний і Микита Сидоренко не провели з «Соколом» поки жодного тренування…

– Нічого страшного. Цих хлопців дуже добре знаю за спільною роботою в національній команді України. Ратушний був у «Соколі» ще раніше. Євгена і Микиту ми взяли на роль лідерів і наділимо їх відповідними функціями.

– Нещодавно частина гравців «Сокола» випадала через вірусне захворювання. Чи встигли хлопці відновитися після перебування в лазареті?

– З цим проблем немає. Всі, хто перехворів, уже втягнулися в роботу і встигли провести по кілька товариських матчів. Наразі мають пошкодження Денис Бородай і Олексій Янішевський, але, сподіваюся, до стартового матчу вони будуть готові на 100%.

– Усі суперники «Сокола» виступають в Альпійській лізі. Чи достатньо маєте інформації про особливості їх гри?

– Так, переглянув по кілька матчів усіх суперників. Найсильніший вважаю першого з наших опонентів – італійський «Ріттнер». Команда вкомплектована хорошого рівня італійськими хокеїстами і сильними канадськими легіонерами. «Ріттнер» грає на тих швидкостях, до яких нам буде прилаштуватися непросто. Але спробуємо. За підсумками цього поєдинку будемо мати розуміння, на що розраховуємо в цьому турнірі.

– Минулого тижня проти «Ріттнера» грав австрійський «Бреґенцервальд», за який виступає колишній хокеїст «Сокола» Євген Фадєєв. Чи спілкувалися з ним?

– Ні, бо саме цей матч я теж дивився. «Ріттнер» за стилем гри схожий на італійську національну збірну, яка завжди орієнтувалася на канадський стиль гри. Команда сповідує швидкий сучасний стиль гри.

– З іншими суперниками буде легше?

– Ні. Нам не буде легко в жодному з матчів. Наші суперники грають у сильній лізі і відповідним чином вкомплектовані. Скажімо, в «Єсеніце» чимало хокеїстів збірної Словенії, якій ми півтора місяця тому поступилися в матчі олімпійської кваліфікації. Додаткова складність полягає в тому, що ці три матчі ми проведемо протягом трьох днів. Ми не звикли грати в такому інтенсивному графіку, тому подивимося, наскільки ми до нього готові. Для нас це буде цікавий досвід. Подивимося, на що ми здатні на такому рівні. Можливо, трохи слабшим на тлі дох інших суперників виглядає «Сісак». Але це теж дуже умовно. Міжнародні матчі завжди особливі.

– Суперникам добиратися до італійського Ріттена недовго. «Сокіл» з огляду на війну не може користуватися авіасполученням і добирається на матч автобусом. Вояж тривалістю в 30 годин може вплинути на стан «Сокола»?

– Звичайно, дорога буде важкою. Але, сподіваюся, за добу з невеликим хлопці встигнуть відновитися. Ми не повинні на це звертати уваги. Не маємо права жалітися, а викластися на максимумі і показати свій рівень.

– Перед «Соколом» стоїть чітке завдання на Континентальний кубок?

– Ставимо завдання перемагати в кожному наступному матчі. А там буде видно. Без завдань неможливо. Тоді команда буде невмотивованою.

ХК Сокіл

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів немає