хоккей, hockey, сокол киев, сокіл київ, sokol kiev kiew, нхл, чемпионат мира, hockey fights, мир хоккея, equipment, украинский хоккей, чемпионат мира по хоккею, детский хоккей

Хокейні новиниХокей в УкраїніГеоргій Зубко: «Немає жодного внутрішнього конфлікту, проте є бажання власника одного хокейного клубу стати президентом Федерації»

20-09-2024 02:33 Josh

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко в інтерв’ю Tribuna.com відповів на критику від колишньої віцепрезидентки ФХУ Олександри Слатвицької.

- Як ви прокоментуєте звинувачення Олександри Слатвицької, яка днями заявила, що ви, наприклад, ухиляєтесь виконувати рішення Ради Федерації достроково припинити ваші повноваження як президента, відібрали у працівників ФХУ доступ до соцмереж федерації, замкнули на собі всі рішення і так далі?

- Перш за все, хочу наголосити, що ми, як країна, є молодою демократією, але все ж таки демократією. І цим ми принципово відрізняємося від авторитарної рашки. Демократія — це процедури. Вони можуть подобатися, можуть не подобатися, однак виключно їх дотримання робить процеси легітимними.

Згадаймо так звані закони 16 січня та голосування руками, яке збурило суспільство у 2014 році. Аналогічні події відбулися із цим так званим засіданням Ради Федерації. Адже окремі люди, які входять до Ради Федерації, не можуть приймати рішення від імені всього органу. Тим більше такі рішення, як дострокове припинення повноважень президента Федерації та призначення виконувача обов’язків.

Власне, те, що їхні дії були незаконними, тобто такими, що не відповідають передбаченим нашим Статутом процедурам, підтверджує Міністерство юстиції України. Незаконні дії тягнуть за собою незаконні рішення. Одне з таких незаконних рішень — призначення Конгресу на 22 вересня поточного року.

В контексті того, про що я сказав раніше, дуже дивно звучать закиди щодо блокування доступу до соціальних мереж.

Ми не можемо залишити доступ до офіційних сторінок Федерації хокею України, так само як і доступ до корпоративної пошти ФХУ, звільненим працівникам. Це, в першу чергу, питання безпеки та комплаєнсу. А якщо пані Слатвицька переймається долею когось з інших «колишніх працівників», то варто було б вказати, про кого йдеться. Важко коментувати узагальнення.

- Чому та на якому підґрунті взагалі виник цей внутрішній конфлікт в Федерації, який тепер став публічним?

- У мене немає жодного внутрішнього конфлікту. Проте є бажання власника одного хокейного клубу стати президентом Федерації (Сергія Мазура — прим.). В цивілізованому світі це називається терміном «конфлікт інтересів». На жаль, радянське мислення когорти ідейників цього заколоту поки що не сприймає такі терміни і сенси, а, можливо, й не усвідомлює їхнього значення.

- Якими буду ваші дії в цій ситуації?

- Ми продовжуємо спокійно, щоденно, методично та наполегливо виконувати свою роботу — розвивати український хокей, – сказав Зубко.

Tribuna.com

Ось що хочу сказати з цього приводу...


Коментарів немає